divendres, 4 de desembre del 2009

Metàfores tutorials

L’altre dia a la classe de gestió i TIC, ens va ensenyar alguns programes educatius que podem classificar en l’ús de les TIC segons aquestes metàfores tutorials.

- L’ordinador com a eina de treball: hem treballat el programa del Jclic i el Jclic autor. Aquest últim és una eina de treball per els professors , per què així poden crear activitats per els alumnes. I és amb el Jclic on poden jugar amb aquesta eina creada per a ells amb imatges, sons i textos.

- L’ordinador com a laboratori: Aquí fem servir el programa de Crayon Physics Delux , que és un joc per als nens que els agrada molt. S’han de dibuixar coses, per què una pilota arribi a un destí.

- L’ordinador com a caixa d’eines: Que sigui un element per crear, imaginar i també per gestionar la informació, treballarem amb l'Art Trage 2.5 que és una eina de dibuix amb moltes possibilitats.

- L’ordinador com alumne: Amb el programa Logo, és una eina menys pràctica, però serveix per què el nen descobreixi i inventi noves formes i estratègies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada